Menu nawigacji stron

NATURALNIE & ŚWIADOMIE

Kardamon na myślenie, kaszel, trawienie i rzucenie palenia

Wysłane przez on Mar 6, 2013 w Ajurweda w praktyce, JEDZENIE | 0 komentarzy

W ajurwedzie mówi się, że kardamon to „król przypraw”. Nic dziwnego – stanowi on bowiem jeden z najsilniejszych środków na...

Czytaj dalej

Gałka muszkatołowa – przyprawa kojąca nerwy i ból

Wysłane przez on Lut 13, 2013 w Ajurweda w praktyce, JEDZENIE | 0 komentarzy

Gałka muszkatołowa to według Ajurwedy najlepszy środek roślinny znajdujący zastosowanie przy zaburzeniach doszy wata związanych z...

Czytaj dalej

Pieprz: czarny, pippali i cayenne przy odchudzaniu i przeziębieniu

Wysłane przez on Lut 8, 2013 w Ajurweda w praktyce, JEDZENIE | 1 komentarz

Sproszkowany pieprz czarny, pieprz pippali (długoziarnisty) i  imbir w równych proporcjach składają się na najskuteczniejszy...

Czytaj dalej

Gorrrrrąca pitta

Wysłane przez on Sie 25, 2010 w Ajurweda w praktyce, JEDZENIE | 0 komentarzy

Ognista bioenergia steruje przemianą materii, jest odpowiedzialna za wszelkie wydzielanie obszaru żołądkowo jelitowego, tworzy tkanki...

Czytaj dalej