Menu nawigacji stron

NATURALNIE & ŚWIADOMIE

Wigilijny Małopolski Smak

Wigilijny Małopolski Smak

Od 14 do 16 grudnia w Krakowie odbędzie się Wigilijny Małopolski Smak – impreza organizowana przez Województwo Małopolskie promująca bożonarodzeniowe produkty i dania.

 

 Co można kupić?

Na stoiskach ustawionych na krakowskim Rynku Głównym pojawią się małopolskie świąteczne produkty oraz dania gotowe. Będzie można kupić nie tylko tradycyjne wędliny, wyroby piekarnicze i cukiernicze, ryby, przetwory owocowo-warzywne czy gotowe dania (uszka, czerwony barszczyk, kapustę z grzybami, pierogi), ale także produkty znane z Małopolskiego Festiwalu Smaku.

 

Lista wystawców

– Zakład Masarski „Mądry” z Nowej Wsi Szlacheckiej – tradycyjne wyroby wędliniarskie, kiełbasa lisiecka, szynki, kiełbasy, pasztety,
– Wyrób Wędlin Tradycyjnych „Wolarek” z  Nowej Wsi Szlacheckiej – tradycyjne wędliny lisieckie,
– Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” z Iwkowej – śliwki suszone, polędwica wieprzowa z suską sechlońską, tradycyjne pieczywo,
Spiżarnia Doliny Karpia Krzysztof Mostowik z Brzezinki – karp zatorski,
Tatrzańsko-Beskidzka Spółdzielnia Producentów Gazdowie Kazimierz Furczoń z Leśnicy – oscypek, sery górskie,
„Tłocznia Maurer” Krzysztof Maurer z Zarzecza – soki owocowe i warzywne, wina owocowe,
„Niepołomicki Bartnik” z Drwini – miody i produkty pszczele,
– Produkcja Wędlin, Jakość i Tradycja „Gawor” z  Podstolic – tradycyjne wyroby wędliniarskie,
– Przedsiębiorstwo Pszczelarskie „Apipol” z Krakowa  – miód, produkty pochodzenia pszczelego, zestawy upominkowe z produktami pszczelimi,
Pracownia Cukiernicza  Wojciech Doliński z Krakowa – ciasta, wyroby cukiernicze i piekarnicze,
– Lokalna Grupa Działania „Dunajec Biała” z Zakliczyna – świąteczne potrawy i dania gotowe,
„Magdalenka” Magdalena Krężołek- Ryszka z Chobędzy – sery owcze, kozie, krowie i przetwory mleczne.
źródło: www.malopolska.pl