Menu nawigacji stron

NATURALNIE & ŚWIADOMIE

Czarny bez… bez wątpienia godny polecenia

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

fot. ©Osterland – Fotolia.com W czasach starożytnych nazywany był „drzewem życia”. Doceniano zarówno jego właściwości...

Czytaj dalej

Jakość żywności eko

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

Cena zdrowia   Badania wskazują, że ceny żywności ekologicznej w krajach UE są przeciętnie 20-30% wyższe od cen żywności...

Czytaj dalej

Amarantus – najstarsze zboże świata

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

Jego zalety po jako pierwsi poznali rdzenni mieszkańcy Ameryki Południowej: Aztekowie, Inkowie i Majowie. Używany przez Indian w trakcie...

Czytaj dalej

Łamiemy E-kody

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

fot. storeko Dla przeciętnego konsumenta, występujący w składzie produktu symbol składający się z litery E i trzech cyfr wzmaga...

Czytaj dalej

To są jaja!

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

Stempel na jaju Zgodnie z wymogami unijnymi każde jajo przeznaczone do sprzedaży musi być opatrzone specjalnym kodem  umieszczonym na...

Czytaj dalej

Kupujesz mięso? Wybieraj to dobrej jakości!

Wysłane przez on Gru 22, 2009 w JEDZENIE | 0 komentarzy

fot. © Witold Krasowski – Fotolia.com Z czego produkowana jest szynka? Pytanie wbrew pozorom wcale nie jest takie proste, bo jak...

Czytaj dalej